Tanska

2017
Tanska

Automatkalla Euroopassa

Lähdimme toukokuussa 2017 road tripille Eurooppaan! 31 päivän & 6 300 kilometrin pituisella matkalla kävimme Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Sveitsissä, Italiassa ja Itävallassa! Tutustu matkakohdevinkkeihin maittain - ja lue lisää road tripistämme ja sen valmisteluista.

MATKAKOHTEITA TANSKASSA:


Juutinrauman silta - Tanska
Kööpenhamina - Tanska
KÄYNTIKOHDE:

Øresundsbron / Juutinrauman silta

  • Silta-sarjan faneina halusimme ylittää sillan, vaikka se onkin suht hintavaa. Hinnat riippuvat auton koosta. BroPas -elektroninen maksujärjestelmälaite kannattaa hankkia, jos haluaa ajella molempiin suuntiin siltaa pitkin.
Mons Klint - Tanska
Vejlen peurapuisto - Tanska
KÄYNTIKOHDE:

Møns Klint - kalkkikivikalliot

  • Vaaleat kalkkikivi jyrkänteet ovat hieno näky. Kävelimme luontopolun läpi, paikalla on myös GeoCenter. Laskeudu portaita pitkin käymässä myös rannalla. Maksullinen parkkipaikka.
KÄYNTIKOHDE:

Vejlen Dyrehaven-peurapuisto

  • Vejlen kaupungissa sijaitseva peurapuisto, jossa pääset kävelemään vapaasti peurapuistoon. Ilmainen.
Lakolk-ranta - Tanska
Vejle City Camping - Tanska
KÄYNTIKOHDE:

Vadehavet National Park / Vattimeren kansallispuisto: Rømø:n Lakolk-ranta

  • Yksi Euroopan isoimmista hiekkarannoista - voit ajaa autolla suoraan rannalle. Suosittelen! Kaunis ranta, paljon matkailuautoja ja leijan lennättäjiä. Dyynejä ja voimakas vuorovesivaihtelu.
CAMPING:

Vejle City Camping

  • Ystävällinen, avulias henkilökunta. Hyvä sijainti esim. peurapuistossa vierailuun, lähellä hyvä leipomo! Rauhallinen ja sopivan pieni alue.
Bredebro Camping - Tanska
Fjordlyst City Camping - Tanska
CAMPING:

Bredebro Camping

  • Vastaanotto oli kiinni kun saavuimme, mutta puhelimitse sai luvan yöpyä alueella ja maksaa aamulla. Vastaanotto sijaitsee alueen ulkopuolella. Hyvä yhden yön pikaparkiksi.
CAMPING:

Fjordlyst City Camping

  • Turvallisen tuntuinen leirintäalue. Pohja hyvin jaoteltu, paikat hyvänkokoisia. Laadukas camping! Alueen läheisyydessä myös stellplatz-tyyppinen vaihtoehto.